خبرهای داخلیسلایدر

مجاهد: پاکستان باید بیش‌تر متوجه امنیت خود باشد

در ادامه‌ی انتقاد پاکستان از امارت اسلامی به اتهام جلوگیری‌نکردن بهره‌گیری گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان برای تهدید پاکستان، حمله‌ی انتحاری روز گذشته، بار دیگر انتقاد حکومت پاکستان از امارت اسلامی را به هم‌راه داشت.

روز گذشته –سه‌شنبه، ۲۱ قوس- یک پایگاه نیروهای امنیتی پاکستان در منطقه‌ی «دره اسماعیل» ایالت خیرپختونخواه، مورد هدف حمله‌ی انتحاری قرار گرفت و بر اساس آمار نشرشده در رسانه‌ها، در این رویداد دست‌کم ۲۳ تن کشته شده و ۲۳ تن زخم برداشته است.

پس از این رویداد، وزارت امور خارجه‌ی پاکستان، سرپرست سفارت افغانستان در اسلام‌آباد را احضار و در برابر این حمله، از امارت اسلامی انتقاد کرده است. وزارت خارجه‌ی پاکستان، همین گونه، از امارت اسلامی خواسته که عاملان این حمله و اعضای تحریک طالبان پاکستانی را بازداشت و به پاکستان تحویل بدهد.

خواجه ‌آصف، وزیر دفاع پیشین پاکستان نیز در واکنش به این حمله، در صفحه‌ی اکس خود نوشته است که چنین حمله‌ها، از خاک افغانستان سازمان‌دهی می‌شود. او، نوشته است: «حمله در دره‌ی اسماعیل‌خان، این تصور که ریشه‌ی این هراس‌افکنی تنها در آن سوی مرز در افغانستان است را تقویت می‌کند».

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، در واکنش به برخورد حکومت پاکستان در برابر حمله‌ی روز گذشته در منطقه‌ی دره اسماعیل ایالت خیبرپختوانخواه این کشور، می‌گوید که ناامنی‌های پاکستان، ریشه در داخل این کشور دارد و حکومت پاکستان، بایستی برای جلوگیری از چنین رویدادها، بیش‌تر توجه داشته باشد.

مجاهد در واکنش به اظهارات پاکستان که گویا افغانستان به نحوی در حمله‌های هراس‌افکنی در این کشور نقش دارد، خواستار ارائه‌ی معلومات از سوی پاکستان در این بخش است. او می‌افزاید: «اگر برای ما معلومات شریک ساخته شود، ما حتما در این مورد تحقیق می‌کنیم، این حملات باید در داخل خاک خود پاکستان جلوگیری شود؛ چون محل حادثه صدها کیلومتر از افغانستان دور است».

مجاهد هم‌چنان می‌گوید که رویداد انتحاری روز گذشته در پاکستان، در جایی رخ داده که نیروهای امنیتی زیادی در آن حضور دارند و با معلومات استخباراتی، می‌شود جلو چنین حمله‌ها را گرفت. «باید پاکستان بیش‌تر متوجه امنیت خود باشد.»

آگاهان مسائل نظامی و سیاسی نیز، می‌گویند که حکومت پاکستان، به جای رسیدگی به وضعیت امنیتی این کشور، از آن برای زیر فشار قراردادن افغانستان و امارت اسلامی بهره می‌گیرد.

طاهر یرغل، آگاه نظامی، می‌گوید: «این یک نقطه فشار پاکستان به امارت اسلامی است که تی‌تی‌پی در افغانستان است و آنان را شما بازداشت کنید و ما به تحویل کنید، این انتقادها و اظهارات پاکستان خنده‌آور است. ناامنی، مسئله داخلی پاکستان است، باید جلوگیری کنید. چرا نمی‌توانید شما هفتمین قدرت نظامی جهان استید و باید بتوانید، از این حمله‌ها جلوگیری کنید».

همین گونه، عبدالقدیر قانت، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «پاکستانی‌ها زیاد تلاش دارند تا منافع‌ شان در افغانستان تأمین شود و افغانستان یک حکومت ضعیف داشته باشد، تا خواست‌های پاکستان را همیشه عملی سازد».

پاکستان در حالی روز گذشته یک بار دیگر شاهد حمله‌ی خونین در برابر نیروهای امنیتی خود بود که در حال حاضر، عاصم منیر، رییس ستاد ارتش این کشور در امریکا به سر می‌برد و گفته شده که روی مسئله‌ی ناامنی‌های پاکستان که حکومت این کشور مدعی است در افغانستان ریشه دارد، با مقام‌های امریکا بحث می‌کند.

هم‌زمان با این، روز گذشته متیو میلر، سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی امریکا نیز در یک نشست خبری، از تهدیدات هراس‌افکنی برخاسته از افغانستان اظهار نگرانی کرد.

موضوعات مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button