فلسطین

جنگ غزه و تضعیف اقتصاد رژیم اسرائیل

متان خودروف؛ خبرنگار اقتصادی اسرائیلی در یادداشتی تحت عنوان جنگ و هزینه‌های زندگی با اشاره به جنگ این رژیم علیه غزه و ضربات مقاومت بر پیکر این رژیم به هزینه های اسرائیل ناشی از جنگ غزه پرداخته است.

متان خودروغ نوشته است؛ شرکت‌های کشتیرانی امروز به مشتریان وارد کننده خود اطلاع دادند که دومین غول بزرگ کشتیرانی جهان “MSC” از ترس اینکه خدمه‌اش در آبراهه باب المندب در نزدیکی یمن که 30 کیلومتر طول دارد، هدف حمله نیروهای انصار الله قرار نگیرد، تصمیم گرفته تا کالاهای خود را از طریق کانال سوئز وارد نکند و به جای آن کشتی‌ها از طریق جبل الطارق تردد داشته باشند؛ مسئله‌ای که هم سفر را طولانی‌تر خواهد کرد و هم هزینه‌های بیشتری برای این شرکت در پی خواهد داشت. تمامی این‌ها جدای از هزینه‌های جنگی است که شرکت‌های کشتیرانی مستقر در اسرائیل متحمل شدند و اکنون این نگرانی وجود دارد که این هزینه‌های مازاد به هزینه‌های حمل و نقل و در نهایت قیمت کالاها و محصولات وارداتی اضافه شود.

در همین حال؛ شرکت باربری اسرائیلی یا ZIM اعلام کرده است که با توجه به وضعیت امنیتی در دریای عرب و دریای سرخ، کشتی های خود را از کانال سویس منحرف می کند. این امر باعث تاخیر 30 روزه در ورود محموله ها و کانتینرها به اسرائیل می شود. این تأخیر البته پیامدهای مالی نیز دارد.

با این همه؛ عضو سابق پارلمان یا کنست اسرائیل به فروپاشی اقتصادی اسرائیل اشاره کرده و می گوید؛ اسرائیل در حالی وارد جنگ غزه شد که در دل یک بحران اقتصادی قرار داشت؛ معتقدم که اسرائیل در یک بن‌بست اقتصادی قرار دارد.

با این حال؛ عصام مخول؛ عضو سابق کنست اسرائيل و رئیس انیستیتوت “امیل‌توما” از حیفا در گفتگو با اسکای‌نیوز: گفته است؛ در واقع هیچ افقی برای اقتصاد اسرائیل وجود ندارد؛ اقتصادی که اسرائیل به آن می‌بالید و مدعی بود که بسیار توسعه یافته، پیشرفته، با ثبات و قوی است! نشانه‌های آشکاری وجود دارد که اسرائیل نمی‌تواند این جنگ را از نظر فشارهای اقتصادی تحمل کند! معتقدم که بی‌اعتمادی کامل مردم، گریبان این دولت را حتی قبل از پایان این جنگ خواهد گرفت!

از سوی دیگر؛ جنرال یوسی کوپرواسر؛ رئیس پیشین بخش تحقیقات اطلاعات نظامی اردوی اسرائیل با اشاره به حمله حماس موسوم به طوفان اقصی می گوید؛ حمله هفتم اکتبر حماس به غزه یک شکست فضاحت بار است؛ تمام نهادهای اطلاعاتی اسرائیل شکست خوردند؛ آن‌ها اینقدر حماس را دست کم گرفته بودند که اصلا به گزارش‌های اطلاعاتی مربوط به آن توجهی نمی‌کردند!

ناصر ابوشریف؛ نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران هم می گوید؛ دستاوردهای عملیات طوفان‌الاقصی بیش از حد تصور است؛ ۵۰ پایگاه اسرائیل به تسخیر مقاومت درآمد و در این عملیات مقاومت موفق شد سرورهای اطلاعاتی اسرائیل را به داخل غزه بیاورد که نام بسیاری از جاسوس‌ها حتی جاسوس‌های داخل ایران در این سرورها وجود داشت.

 

موضوعات مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button