توافق تازهٔ کابل و اسلام آباد؛ دروازهٔ سرحدی تورخم به طور موقت بروی لاری ها باز شد
(نهضت – افغانستان): مقامات گمرک پاکستان در تورخم گفته اند که به رانندگان لاری ها بدون ویزه اجازه عبور داده شده است.
رئیس اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان گفته است که سرحد تورخم به دلیل آن بسته شده بود که جانب پاکستان فقط به موترهای حامل سبزیجات اجازه تردد را می داد و سایر وسایط باربری اجازه عبور را نداشتند.
خان جان الکوزی ناوقت روز سه شنبه (۲۱ نوامبر) به رسانه ها گفته است که پس از بحثهای زیاد، هر دو جانب متقاعد شدند که سرحد را به طور موقت باز کنند.
بر اساس گزارشها، مقامات پاکستان تأکید کرده بودند که رانندگان لاری هایی که از طریق تورخم تردد میکنند باید پاسپورت و ویزه داشته باشند و این یک شرط اجباری است.
مولوی عصمت الله یعقوب، کمیشنر حکومت سرپرست کشور در تورخم در واکنش به این شرط پاکستانی ها گفته بود که رانندگان پاکستانی هم باید پاسپورت و ویزه، داشته باشند.
به گفتۀ خان جان الکوزی، رئیس اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان به روز سه شنبه پس از بحث های طولانی، تصمیم گرفته شد که کابل و اسلام آباد در مورد ویزه، تصمیم بگیرند.
مقامات گمرک پاکستان در تورخم به رسانه ها گفته اند که در حال حاضر به لاری های حامل سبزیجات، میوه جات و سایر محصولات اجازه داده شده که از سرحد عبور کنند.
مقام های پاکستانی در هفتۀ گذشته، داشتن ویزه را اجباری خوانده و با حل آن، وعده آزاد سازی هزاران کانتینر اموال تجار افغان از بندر کراچی را دادند .
بر اساس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، حدود چهار هزار کانتینر اموال تاجران افغان از حدود سه ماه به اینسو در بندر کراچی گیرمانده بود و روزانه تا یک میلیون دالر برای تاجران افغان مصرف داشت.
این در حالیست که اخیراً حکومت پاکستان نه تنها محدودیت ها را بر تجار و ترانزیت افغانستان وضع کرده، بلکه اخراج میلیون ها مهاجرافغان را در شرایطی سرعت بخشیده که افغانستان با زمستان سرد و شرایط سخت اقتصادی روبرو است.
نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور که اخیراً برای حل مشکلات تاجران افغان و مسائل ترانزیتی به اسلام آباد رفته بود، در گفتگو با خبرگزاری رویترز، مشکلات مهاجرین افغان را یک مسأله آزمون برانگیز خوانده است.
پاکستان همچنین گفته که علاوه بر مهاجرین افغان فاقد اسناد، روند اخراج افغان هایی در ماه جنوری آغاز خواهد کرد که اسناد اقامت نیز دارند.
در این جمله افغان های زیادی هم هستند که در انتظار رفتن به کشورهای خارجی بوده و چند ماه اخیر را در پاکستان بسیار به دشواری گذرانیده اند. آنها نگران هستند که در صورت اخراج به افغانستان، حیات شان با خطر مواجه خواهد شد.