اسلامی

داستان غمبار کودکان غزه در آستانه «روز جهانی کودک»

شهادت بیش از پنج هزار کودک در غزه آن هم طی چند هفته، داستان تلخ و غمبار زندگی کودکانه فلسطینی‌ها را در آستانه «روز جهانی کودک» روایت می‌کند؛ کشوری که لحظات ناب کودکی در آن زیر سایه دائمی ترور و وحشت از رژیم اشغالگر سپری می‌شود.

فردا دوشنبه ۲۹ عقرب (۲۰ نوامبر) که «روز جهانی کودک» نام گرفته‌، در حالی فرا می رسد که چشم‌های نگران جهانیان به غزه دوخته شده‌است؛ باریکه‌ای که آنجا بزرگترین فاجعه حقوق بشری جهان در حال وقوع است.

از شروع این جنگ در میانه ماه میزان که رژیم صهیونیستی در پاسخ به عملیات طوفان الاقصی به باریکه غزه حمله کرد تا امروز بیش از ۱۲ هزار تن در این سرزمین کوچک اما پر جمعیت کشته شده‌اند که بیش از پنج هزار تن آنان کودک‌اند.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به تازگی با ارائه آماری تکان‌دهنده از کشتار کودکان در غزه، اعلام کرد که روزانه حدود ۴۲۰ کودک در حملات رژیم صهیونیستی کشته یا زخمی می‌شوند.

 

اماکن نا امن برای کودکان؛ از شفاخانه ها تا مکتب ها

در روزهای اخیر دو حمله تروریستی بیش از دیگر حملات، توجه و خشم جهانیان را برانگیخت که یکی از آن رخدادها، قربانی شدن کودکان و نوزادان در شفاخانه شفا بود؛ شفاخانه ای که در آن ده‌ها کودک همچنین نوزادان نارس بر اثر کمبود تجهیزات طبی به شهادت رسیدند.

دومین رخداد اسفناکی که خشم جهان را در آستانه روز جهانی کودک برانگیخت، حمله به مکتب «الفاخوره» بود. جنگنده‌های رژیم اسرائیل حوالی بعد از ظهرِ دیروز شنبه این مکتب را در کمپ «جبالیا» در شمال غزه بمباران کردند که طبق آخرین گزارش‌ها بیش از ۲۰۰ ت در این حمله وحشیانه به شهادت رسیده‌اند.

همزمان با کودک کشی در مکتب الفاخوره، مدرسه تل الزعتر نیز هدف حملات رژیم غاصب صهیونیستی قرار گرفت و به گفته وزارت صحت فلسطین، صدها تن در حمله به این دو مکتب شهید و مجروح شده‌اند.

بمباران مکاتب یکی از برنامه های رژیم در راستای اجرای پروژه نسل کشی در غزه است. حدود دو هفته پیش نیز مدیر دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه اعلام کرد که ۶۰ مکتب به علت بمباران مستقیم رژیم جنایتکار صهیونیستی از چرخه خدمت خارج شده است.

 

سایه دائمی ترور و وحشت بر زندگی کودکانه

هرچند که به تازه گی هزاران کودک در غزه آواره شده و یا خانواده های خود را از دست داده‌اند؛ با کمبود ادویه، آب، غذا و یک خشونت سیستماتیک دست و پنجه نرم می کنند اما این تراژدی جدید نیست و قدامتی ۷۵ ساله دارد.

نگاهی به آمار کودکان به شهادت رسیده در دو دهه اخیر، عمق این جنایات آشکار می‌سازد. بر پایه گزارش‌های انتشاریافته، تعداد کودکان شهید در فلسطین از سال ۲۰۰۰ تا پایان سال ۲۰۲۱ به ۲ هزار و ۲۳۰ نفر می‌رسید که تنها ۳۱۵ تن آنان در جریان تجاوزات رژیم صهیونیستی ب نوار غزه در سال ۲۰۰۹ به شهادت رسیدند. ۵۴۶ کودک نیز در جریان تجاوزگری سال ۲۰۱۴ میلادی رژیم صهیونیستی جان خود را از دست دادند.

در تجاوز ۱۱ روزه نیروهای اشغالگر به نوار غزه در ماه می ۲۰۲۱م، کودکان فلسطینی در صدر اهداف رژیم صهیونیستی قرار داشتند و طیاره های جنگی با بمباران وحشیانه خانه های فلسطینیان، جان صدها تن را گرفتند. گفته می شود که از ۲۳۲ فلسطینی قربانی شده در حملات ماه می، ۶۵ تن آنان کودکان بوده اند.

البته کشتار وحشیانه کودکان فلسطینی موضوعی نیست که از چشم بازیگران جهان و سازمان های بین المللی همچون سازمان ملل دور مانده باشد اما انتقادات بیشتر متوجه واکنش آنها است که کلاً با سیاست زدگی همراه شده است.

«آنتونیو گوترش» مشنی عمومی سازمان ملل که طی هفته های اخیر بخاطر جنایت صهیونیست‌ها با مقامات تل ابیب در تنش بوده‌است، سرطان پارسال در یک گزارش سالانه با موضوع «کودکان و درگیری‌های مسلحانه» به کودک‌کشی رژیم صهیونیستی پرداخت و در بخشی از این گزارش سالیانه ۴۵ صفحه‌ای خود آورد: اسرائیل مسئول کشتار ۷۸ کودک فلسطینی و معلولیت ۹۸۲ کودک دیگر در اراضی اشغالی فلسطین در سال ۲۰۲۱ است.

بنا بر گزارش منشی عمومی سازمان ملل؛ ۸۵ کودک فلسطینی حین بازداشت توسط نیروهای اسرائیلی مورد بدرفتاری قرار گرفتند و ۷۵ درصد گزارش کردند که خشونت فیزیکی را تجربه کرده‌اند. در مجموع ۱۱۲۸ کودک شامل ۱۱۲۱ فلسطینی، ۷ اسرائیلی معلول شدند که از این تعداد ۶۶۱ کودک در غزه، ۴۶۴ کودک در کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی و سه کودک در اسرائیل معلول شدند.

با مقایسه آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل در خصوص شهدای کودک در غزه با کودکان کشته شده در درگیری‌های مسلحانه جهان، عمق فاجعه آشکار می‌شود.

در گزارش‌ سازمان ملل متحد با عنوان «درگیری‌های مسلحانه و کودکان» آمده‌است که در سال ۲۰۲۲ در ۲۴ کشور جهان ۲ هزار و ۹۸۵ کودک، در سال ۲۰۲۱، ۲ هزار و ۵۱۵ کودک و در سال ۲۰۲۰، ۲ هزار و ۶۷۴ کودک جان خود را از دست داده‌اند.

این کودک کشی از سوی صهیونیست ها در حالی همواره در جریان بوده و با جنگ غزه تشدید شده که اقدام رژیم مغایر با قوانین بین المللی به ویژه  ماده ۱۶ کنوانسیون حقوق کودکان است که بر اساس   این ماده، رفتار خشونت آمیز با کودکان ممنوع اعلام شده‌است. بنابراین انتظار می رود که سازمان‌های موثر بین‌المللی و مدافعان حقوق بشر در عمل نیز به رسالت اصلی خود پایبند باشند و کودکان فلسطینی را قربانی منافع و بازی های سیاسی خود نکنند.

موضوعات مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button